Nové pracovní listy pro žáky ZŠ

13.02.2012 15:32

 

Na naučnou stezku v blízkosti Ondřejova, Kaliště a Senohrab, která dostala název Vodnické vycházky, se mohou děti nově vydat s pracovními listy. Jsou určeny žákům základních škol. Hravou formou je seznámí s přírodními zákonitostmi, tentokrát na téma les. Co je to les? Jaká známe lesní patra? Jaké stromy v lese najdeme? Proč je les významný a jaké má funkce? Odpovědi jsou přímo v pracovních listech nebo na jednom ze zastavení Vodnických vycházek.

Naučná stezka vede malebnou krajinou malíře Josefa Lady, má 13 zastavení, několik odpočinkových míst a je rozdělena na tři části. V rámci projektu byl vydán informační leták naučné stezky a dva barevné časopisy pro děti nazvané „Posázavské kukátko aneb Ladovým krajem“ a „Brekekes! aneb Průvodce po Vodnických vycházkách“.

 Projekt obnovy starých vycházkových tras podél řeky Sázavy realizovaly společnosti MAS Říčansko o.p.s. a Posázaví o.p.s. Společně chtěly nejen obnovit historické cesty, ale zejména podpořit cestovní ruch v regionu.

Původní historické cesty byly v minulosti důležitou dopravní spojnicí okolních obcí. Většina z nich ale byla zničena. Jejich obnovení by mělo přispět s opětovnému sblížení vesnic a mohly by se stát také prostorem pro sportovní, kulturní a jiné společenské aktivity.

 

Přílohy:
Vycházky Pracovní listy
Vycházky Odpovědi